Øystein Sandø

Gründer og daglig leder Extraoptical
Øystein Sandø, gründer og daglig leder i ExtraOptical.

Øystein Sandø

Gründer og daglig leder Extraoptical
facebook-icon twitter-icon googleplus-icon linkedin-icon pinterest-icon
oystein@extraoptical.no

Biography

Øystein Sandø er daglig leder i ExtraOptical, som siden oppstarten i 2010 har etablert seg som en av de ledende brillebutikkene på nett. Målet er ti prosent av det totale norske brillemarkedet innen 2020.

Nettbutikken er så langt lansert i seks land, men hovedfokuset er fremdeles på Norge og de andre skandinaviske markedene. Konseptet bygger kort fortalt på at kundene får foreskrevet brilleseddel hos en optiker eller øyelege, for deretter å bestille brillene på nett til lave priser.

– Totalmarkedet i Norge på synsformidling er fire milliarder kroner. Kun én prosent av nordmenn handler brillene sine på nett. Det ønsker vi å gjøre noe med, og etter hvert skal vi også bli enda mer synlige i markedsføringen vår. Netthandelen generelt er økende, og jeg våger å påstå at halvparten av alle nordmenn handler brillene sine på nett om ti år. Det handler om å få kundene til å våge å prøve, sier Sandø.

På Re:tenk vil Øystein fortelle historien om hvordan Extraoptical har utfordret gigantene i bransjen, og hvilke erfaringer som kan være relevante også for å utfordre etablerte strukturer i andre bransjer.

All session by Øystein Sandø

Nytenking

12:15 - 13:15